Maia Sandu cheamă la vigilență maximă: „Pot fi aduși oameni din afara țării”. Cum vor acționa autoritățile în cazul protestului de duminică

Viorica Mija
16/02/2023
Sursa: Președinția RM

Protestele fac parte dintr-un ansamblu de acțiuni menite să destabilizeze situația din Republica Moldova. Opinia aparține președintei Maia Sandu, care crede că, de fapt, ar fi vorba despre acțiuni violente, planificate de Kremlin, pentru schimbarea puterii de la Chișinău.

Maia Sandu declară că o tentativă de a provoca violențe în Republica Moldova a fost în timpul protestelor din toamna anului trecut. Atunci s-ar fi „mizat pe criza energetică, pe faptul că Republica Moldova nu se va descurca, nu va avea suficiente volume de gaz”. Totodată, șefa statului vorbește deschis despre probabilitatea infiltrării unor oameni din afara țării, pentru a genera violență și haos.


„Elementul nou este că pot fi aduși oameni din afara țării, pentru a provoca acțiuni violente și să se creeze o stare de destabilizare în societate. Partea nouă este că noi vorbim deschis despre acest lucru. Vreau ca cetățenii să cunoască despre aceste riscuri, am discutat cu instituțiile statului să fie vigilente, să prevină asemenea scenarii. La moment, nu există un pericol iminent de invazie militară, acest lucru se datorează faptului că Ucraina luptă pentru libertatea sa și în acest fel luptă și pentru libertatea noastră ”, a spus Maia Sandu, pentru TVR1.

Deputata Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”,  a anunțat că „Mișcarea pentru Popor” nou creată, din care fac parte partidele  Șor și PACE, liderii cărora se ascund de justiție peste hotare, va organiza pe 19 februarie un miting la Chișinău.

Viorica Mija
16/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii