Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate în contextul crizei energiei electrice

Anticoruptie.md
24/11/2022

Președinta Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru joi, 24 noiembrie, în contextul deconectărilor de energie electrică care a afectat Republica Moldova în seara zilei de miercuri.

Potrivit unui comunicat al Președinției, la ședință urmează a fi discutate provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a Republicii Moldova.

Tot joi, președinta a convocat și ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii comisiei vor evalua progresul obținut în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată la UE.

Republica Moldova a rămas în beznă totală în după-amiaza zilei de miercuri, urmare a bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic din Ucraina. Din cauza lipsei electricității au căzut și unele rețele de telefonie mobilă și internet. Reconectarea a început treptat după 1-3 ore în capitală, apoi  și în celelalte localități. O situație similară, care a afectat doar o parte din localități, a fost la 15 noiembrie curent.    

Anticoruptie.md
24/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii