Maia Sandu, declarație tranșantă la adresa Rusiei: „Echivalează cu crimele de război”

Anticoruptie.md
06/06/2023
Colaj CIJM

Președinta Maia Sandu a condamnat distrugerea de către militarii ruși a barajului de la Kahovka. Sandu a dat asigurări că Republica Moldova va oferi suportul necesar pentru a atentua eventualele consecințe ale dezastrului provocat.  

„Condamn ferm distrugerea barajului Nova Kahovka în această dimineață. Abordarea Rusiei în ceea ce privește infrastructura critică echivalează cu crimele de război. Suntem pregătiți să oferim asistență ca răspuns la inundații și să sprijinim eforturile de atenuare a impactului”, a subliniat Maia Sandu, într-un mesaj postat pe contul său Twitter.

În noaptea de 6 iunie, armata rusă a aruncat în aer barajul hidrocentralei Kahovka. În consecință, nivelul apei din rezervor scade rapid, ceea ce reprezintă o amenințare suplimentară pentru centrala nucleară din Zaporojie. Totodată, zonele adiacente sunt în pericol de inundații masive.

Anticoruptie.md
06/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii