Maia Sandu, despre realitățile sumbre: „Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent”

Anticoruptie.md
12/02/2024
Sursa: Președinția RM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat agresiunea rusă în Ucraina, în contextul în care fragmentele unei drone au fost depistate duminică, 11 februarie, în proximitatea localității Etulia, Vulcănești. Șefa statului a menționat că „agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent”.

„Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei ne reamintește astăzi despre realitățile sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a subliniat Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Poliția de Frontieră a informat duminică, 11 februarie, că în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip Shahed. Cel mai probabil, fragmentele au ajuns pe teritoriul Republicii Moldova în noapte de 9 spre 10 februarie, atunci când regiunea Izmail din Ucraina a fost supusă unor atacuri masive cu drone. Premierul Dorin Recean a condamnat atacul armatei ruse, dar a dat asigurări că nu există riscuri pentru localitățile aflate la frontieră.

Conform Poliției de Frontieră, în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, dă asigurări Poliția de Frontieră.

Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republicii Moldova. Respectiv, există bănuieli rezonabile că fragmentele depistate ar fi rămășițele unei drone doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou Republica Moldova. Șeful Executivului a precizat că în prezent nu există riscuri pentru localitățile din zona frontierei de stat, iar investigarea circumstanțelor este în derulare.

Anticoruptie.md
12/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii