Maia Sandu îi răspunde lui Igor Dodon: „Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ”

Anticoruptie.md
10/08/2022
Colaj CIJM, surse deschise

Din arest la domiciliu, Igor Dodon i-a adresat un mesaj președintei țării Maia Sandu, după ce mama sa a fost huiduită la Procuratura Anticorupție. În replică, șefa statului, fără a-i răspunde direct ex-președintelui,  a menționat că justiția moldovenească trebuie să facă dreptate, nu circ.

„Maia Sandu, tu ai mamă? Maia Sandu, tu ai suflet? De ce permiți ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni? De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS?”, a scris Igor Dodon.

În replică, Maia Sandu a declarat că „justița trebuie să facă dreptate, nu circ. Fără umilințe publice, răfuieli și spectacole, care nu contribuie la cercetarea cauzelor și nici la creșterea credibilității justiției. Instituțiile vizate trebuie le asigure tuturor un tratament corect”.

Mama ex-preşedintelui Igor Dodon a fost huiduită astăzi la Procuratura Anticorupţie de un grup de femei care au învinuit-o de presupusele infracţiuni de corupţie şi delapidări comise de fiul ei. În apărare i-au venit alte două femei, care au spus că ea nu poartă nicio vină pentru faptele copiilor.

La un moment dat, Galina Dodon nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că, pe lângă cele circa un milion de lei în diferite valute, depistat în casa părintească a fostului şef al statului, au fost găsite şi muniţii pentru vânătoare, care nu erau păstrate corespunzător.

Galina Dodon este învinuită de oamenii legii de complicitate cu fiul său învinuit de îmbogăţire ilicită.

VIDEO AICI

 

Anticoruptie.md
10/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii