Maia Sandu, în vizită la Kiev, pentru a discuta următorii pași pentru aderarea la UE

Ilie Gulca
21/11/2023
www.president.gov.ua

Maia Sandu se află în vizită la Kiev pentru a discuta cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, și președintele Consiliului European, Charles Michel, următorii pași pentru aderarea Moldovei și Ucrainei la UE. Vizita are loc înaintea summitului Consiliului European de la mijlocul lunii decembrie, unde liderii UE vor discuta despre recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile oficiale de aderare cu Moldova și Ucraina.

Președinția Ucrainei transmite că Volodymyr Zelenskyy și Olena Zelenska, împreună cu Președintele Republicii Moldova, au onorat marți dimineață memoria celor uciși în timpul „Revoluției Demnității”, Maidanului.

„Volodymyr Zelenskyy și Olena Zelenska, împreună cu Maia Sandu, au depus lămpi cu icoane pe Aleea „O sută de Eroi Cerești” din Kiev”, relatează sursa citată. „De asemenea, participanții au adus un omagiu memoriei activiștilor căzuți lângă portretele lor.”

Potrivit Politico.eu, președintele Consiliului European, Charles Michel, este în vizită în Ucraina pentru a comemora protestele de pe Maidan, care au început pe 21 noiembrie 2013.

Această manifestație a venit după decizia fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici de a se retrage dintr-un acord de asociere politică și economică cu UE. Rusia a criticat revolta ca fiind o „lovitură de stat” promovată de Occident și a folosit-o pentru a-și justifica acțiunea militară în Ucraina în 2014.

Ilie Gulca
21/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii