Maia Sandu: Integrarea profundă cu piața europeană va spori reziliența economiei noastre în contextul războiului

Ion Chișlea
04/05/2022
Președinta Maia sandu și președintele CE Charles Michele, fac declarații de păresă/președintie.md

Republica Moldova mizează pe o intrare mai lejeră a mărfurilor moldovenești pe piața europeană în contextul războiului din Ucraina, care a rupt-o de piețele tradiționale din est, a declarat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o conferință de presă ținută miercuri la Chișinău împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Contăm pe deschiderea pieței europene pentru fructele din Moldova și alte produse, care nu mai pot accesa piețele din est închise din cauza războiului. Eliminarea tarifelor pentru produsele moldovenești și extinderea categoriilor admise pe piața europeană ar fi de mare ajutor pentru antreprenorii din țara noastră afectați de război”, a menționat șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a spus că transportatorii auto moldoveni au nevoie de permise pentru traversarea teritoriului Uniunii Europene, deoarece nu mai pot folosi rutele din est.

Maia Sandu a mai menționat că Republica Moldova are nevoie de investiții pentru relansarea economiei afectate de război pentru diminuarea consecințelor pandemiei și atenuarea crizei energetice.

„Contăm pe programul de relansare economică și pe planul investițional al Parteneriatului Estic oferite în contextul cooperării cu UE. Dar, pentru a valorifica toate aceste oportunități, avem nevoie de pace”, a concluzionat președinta.

Ion Chișlea
04/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii