Maia Sandu, mesaj pentru SUA și UE: „Stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră”

Anticoruptie.md
30/03/2023
Sursa: Președinția RM

Președinta Maia Sandu a comparat Republica Moldova cu un test de turnesol pentru SUA, statele member ale UE, dar și alte națiuni democratice. Într-o alocuțiune la Summitul pentru Democrație, Sandu a cerut un sprijin robust și consecvent, menționând că Republica Moldova se confruntă cu „un război în plină forță la hotar”, dar și cu „atacuri hibride finanțate de Kremlin”.

Sandu a subliniat că autoritățile de la Chișinău mizează pe suportul statelor democratice pentru a rămâne parte a lumii libere și a comunității europene.

„Securitatea noastră și încrederea noastră că democrația poate livra rezultate și o va face trebuie să fie împărtășite și de dumneavoastră. Cu alte cuvinte, stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră”, a punctat Sandu.

Totodată, șefa statului a solicitat mai multă implicare pentru crearea unui sistem comun de sancționare a cazurilor de mare corupție.

„Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție. Suntem mândri să conducem, în acest An al Schimbării, Cohorta Summit-ului pentru Cooperare Internațională și Anticorupție, împreună cu Transparency International și Institutul de Guvernare din Basel, și să preluăm unii de la alții bunele practici de investigare mai eficientă a cazurilor de corupție la nivel înalt și de recuperare a activelor dobândite ilicit”, a mai spus Maia Sandu.

În mesajul adresat forului, Sandu a accentuat și necesitatea ca statele democratice să elaboreze un plan comun pentru contracararea dezinformării și propagandei.

Anticoruptie.md
30/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii