Maia Sandu, mesaj pentru SUA și UE: „Stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră”

Anticoruptie.md
30/03/2023
Sursa: Președinția RM

Președinta Maia Sandu a comparat Republica Moldova cu un test de turnesol pentru SUA, statele member ale UE, dar și alte națiuni democratice. Într-o alocuțiune la Summitul pentru Democrație, Sandu a cerut un sprijin robust și consecvent, menționând că Republica Moldova se confruntă cu „un război în plină forță la hotar”, dar și cu „atacuri hibride finanțate de Kremlin”.

Sandu a subliniat că autoritățile de la Chișinău mizează pe suportul statelor democratice pentru a rămâne parte a lumii libere și a comunității europene.

„Securitatea noastră și încrederea noastră că democrația poate livra rezultate și o va face trebuie să fie împărtășite și de dumneavoastră. Cu alte cuvinte, stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră”, a punctat Sandu.

Totodată, șefa statului a solicitat mai multă implicare pentru crearea unui sistem comun de sancționare a cazurilor de mare corupție.

„Facem apel la aliații noștri democratici să ni se alăture în introducerea unui regim global de sancțiuni pentru a identifica și a descuraja cazurile de mare corupție. Suntem mândri să conducem, în acest An al Schimbării, Cohorta Summit-ului pentru Cooperare Internațională și Anticorupție, împreună cu Transparency International și Institutul de Guvernare din Basel, și să preluăm unii de la alții bunele practici de investigare mai eficientă a cazurilor de corupție la nivel înalt și de recuperare a activelor dobândite ilicit”, a mai spus Maia Sandu.

În mesajul adresat forului, Sandu a accentuat și necesitatea ca statele democratice să elaboreze un plan comun pentru contracararea dezinformării și propagandei.

Anticoruptie.md
30/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii