Maia Sandu: "Va fi o decepție majoră dacă se va încerca să se intervină la Bacalaureatul din această vară"

Anticoruptie.md
18/05/2016
Maia Sandu. Foto: CIJM

La aproape un an de la plecarea sa din funcție și cu puțin timp înainte de organizarea unei noi sesiuni de Bacalaureat, Maia Sandu, ex-ministra Educației și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, susține că pe segmentul Educație lucrurile merg în continuare bine. Potrivit ei, va fi o decepție majoră dacă se va încerca să se intervină la examenele din această vară. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul unui interviu oferit echipei portalului Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

"Am avut mai multe discuții cu profesorii, pentru că acum călătoresc și reușesc să discut cu mulți profesori, care, în pofida faptului că noi nu am reușit să le îmbunătățim starea materială și să le creștem salariile, ne respectă. Ei ne spun că elevii în continuare învață, deci ei s-au conformat situației și au înțeles că asta este corect. De aceea este extrem de important ca acest lucru să îl înțeleagă și Ministerul Educației și să mențină standardele în continuare. Va fi o decepție majoră dacă se va încerca în Bacalaureatul din această vară să se intervină așa cum s-a întâmplat până în 2013 și eu cred că oamenii sunt conștienți de prețul politic pe care îl vor plăti dacă vor încerca nu doar să „relaxeze” rigorile, dar să permită anumite acte de corupție. Sper foarte mult ca acest lucru nu se va întâmpla și că Bacalaureatul va rămâne în continuare așa cum este", a subliniat Maia Sandu.

Anterior, ex-ministra Educației a atras numeroase critici pentru introducerea camerelor de supraveghere, a observatorilor și detectoarelor de metale la desfășurarea examenelor de Bacalaureat.

Anticoruptie.md
18/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii