Mandat de arest pe numele lui Vladimir Putin

Anticoruptie.md
17/03/2023
Sursa: skynews

Curtea Penală Internațională (CPI) a eliberat mandat de arestare pe numele liderului de la Kremin, Vladimir Putin. Acest este acuzat de „crime de război”, făcându-se referire la atrocitățile comise de armata rusă, după ce Putin le-a ordonat să invadeze Ucraina.

„Vladimir Vladimirovici Putin (…) este cercetat pentru crimă de război, pentru deportarea ilegală a populației și de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat începând cu 24 februarie 2022. Există motive rezonabile de a crede că domnul Putin poartă răspundere penală pentru crimele menționate anterior”, se arată în hotărârea CPI.

În replică, purtătorul de cuvânt al adminstrației prezidențiale de la Moscova, a declarat că „Federația Rusă nu este membră a CPI și, respectiv, nu are niciun angajament”. „Rusia nu colaborează cu această instituție, iar eventualele ei decizii au o putere juridică nulă pentru țara noastră”, a declarat Peskov.

Anticoruptie.md
17/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii