Maratonul Vaccinării din 21–23 mai // Toți doritorii vor beneficia de imunizare fără programare

Irina Odobescu
20/05/2021
Foto: MSMPS via Facebook

În perioada 21–23 mai de la ora 15:00, vineri, și până la 21:00, duminică, va fi organizat Maratonul vaccinării de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cu scopul intensificării imunizării. Toți doritorii se pot vaccina la cele zece puncte de imunizare 24/24.

„Vă invităm împreună cu prietenii și rudele la vaccinare. Prin această acțiune sperăm să fie imunizați mai mulți oameni. Acces va avea toată populația generală și nu doar studenții. E necesar să facem un front comun pentru a reveni la o viață normală”, a spus Denis Cernelea, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii, Protecției Sociale. 

Trei puncte de vaccinare vor fi localizate pe strada Nicolae Testemițanu 27, iar alte șapte în Complexul socio-cultural universitar, pe strada Nicolae Testemițanu 25. În procesul de vaccinare, vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. USMF va asigura și administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19.

Conform ultimelor date prezentate de autorități se înregistrează o reducere a numărului de cazuri de COVID-19 cu 20% comparativ cu săptămâna trecută. Aceasta se datorează intensificării procesului de vaccinare în rândul populației.

„Rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare. În total, au fost raportate 1.342 de reacții adverse, dintre care 95,7% cu forme ușoare, 4,3% cu forme moderate”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale. 

Toate persoanele care vor să se imunizeze împotriva noului virus, dar nu vor reuși să o facă la Maraton se pot vaccina ulterior la toate centrele de vaccinare după adresarea la medicul de familie sau programarea prealabilă prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md. 

Datele oficiale arată că în R. Moldova au fost administrate 264.380 de doze de vaccin, iar 35.469 de persoane au beneficiat deja de a doua doză. Au fost înregistrate 53 de reacții adverse și 1.212 reacții adverse ușoare. 

Irina Odobescu
20/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii