Marina Tauber, „nașa” protestelor de la Chișinău, n-ar fi interesată de negocieri. De ce a refuzat invitația la Guvern

Viorica Mija
18/03/2023
Sursa: CIJM

Vicepreședinta partidului Șor, formațiune care organizează protestele de la Chișinău, a fost invitată la Guvern pentru a discuta cerințele înaintate în rezoluția adresată autorităților, dar nu a acceptat să vină. Cel puțin asta reiese din anunțul făcut de către șeful cabinetului premierului Dorin Recean, Serghei Diaconu. De altă parte, Tauber declară că nu a refuzat discuțiile, dar va veni doar la invitația prim-ministrului.

„Cu referire la unele declarații de blocare a drumurilor, vehiculate astăzi în spațiul public, țin să fac o precizare. Azi dimineață am avut o discuție telefonică directă cu Marina Tauber. Am invitat-o la Guvern să discutăm, din numele premierului petiția depusă și anumite probleme de securitate legate de organizarea protestelor. Dna Tauber a refuzat invitația”, a scris vineri, pe contul său de socializare Diaconu.

Tauber a răspuns tot prin intermediul rețelelor de socializare.

„Suntem dispuși să ne întâlnim doar cu prim-ministrul în oricare zi din această săptămână sau cea care vine pentru ca să aducem la cunoștință cerința de achitare a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă, susținută în rezoluțiile adoptate la mitingurile Mișcării, solicitare sub care au semnat deja circa 800 de mii de oameni. Anunțați din timp și public când urmează ca noi să venim, ori din nou ne vom prezenta cu zecile de mii de oameni”, a amenințat Tauber.

Duminica trecută, protestatarii aduși în Piața Marii Adunări Naționale de către partidul Șor au încercat să pătrundă în sediul Guvernului. Forțele de ordine nu le-au permis să treacă, invocând faptul că autorizația le permite să protesteze doar în raza scuarului Președinției. Ulterior, trei deputați, între care și Marina Tauber, au fost lăsați să treacă pentru a transmite rezoluția, cu revendicările votate.  

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”. Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest.  Judecătoria Chişinău a eliberat-o ulterior și din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea şi de a comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează. Pe 23 februarie curent însă a scăpat și de această interdicție.

Viorica Mija
18/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii