Marina Tauber și Ilan Șor, tot mai aproape să fie lipsiți de imunitate

Ilie Gulca
25/05/2022
Ilan Șor și Marina Tauber. Foto: zdg.md

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, pe 24 mai, rapoartele pentru cererile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților din Fracțiunea Partidului ȘOR, Marina Tauber și Ilan Șor.

În urma examinării cererii procurorului general, precizează serviciul de presă al legislativului, Comisia juridică, numiri şi imunităţi întocmeşte un raport pe care îl prezintă Biroului permanent. Acesta se înscrie cu prioritate în ordinea de zi și se supune examinării şi aprobării de către Parlament în cel mult șapte zile.

Cele patru demersuri ale Procuraturii Generale, care se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor, au fost adresate, la 19 mai curent, președintelui Parlamentului și trimise spre examinare în comisia de profil.

Celor doi li se incriminează infracţiunile de spălare de bani şi escrocherie.

Marina Tauber a comentat atunci, în ședința legislativului, o posibilă retragere a imunității sale. „Nu este altceva decât aplicarea bâtei politice, eu nu mă tem și nu am ce ascunde”, a declarat Tauber.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, procurorul general poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată.

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Ilie Gulca
25/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii