Meci de fotbal, fără spectatori. Diversionişti din Serbia urmau să ajungă în Republica Moldova cu un grup de suporteri

Anticoruptie.md
14/02/2023
Foto: Facebook/Partizan.net

Un grup de diversionişti din Serbia urma să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova în calitate de suporteri ai echipei Partizan Belgrad care are programat pentru joi un meci de fotbal cu echipa Şeriff Tiraspol la Stadionul Zimbru din Chişinău. Anunţul a fost făcut de către Andrian Cheptonar, deputat din cadrul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV. Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a anunţat marţi că meciul va avea loc cu porţile închise, la recomandarea Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

„Săptămâna aceasta trebuie să aibă loc un meci de fotbal în Chişinău, între o echipă din Serbia şi una din Republica Moldova. Iniţial, era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în ţară. Datorită eforturilor făcute de Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), cu mult înaintea apariţiei informaţiilor oferite de Zelenski, echipa sârbă va juca cu tribunele goale, pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversionişti", a declarat Andrian Cheptonar.

„Federația Moldovenească de Fotbal a fost informată de Serviciul de Informații și Securitate despre faptul că autoritățile au decis ca meciul să se joace cu porțile închise. Respectiv, Federația urmează să se conformeze deciziei autorităților și meciul se va juca cu porțile închise. Cu această ocazie, aș vrea să informez toți suporterii că Federația își cere scuze pentru incomoditățile create și, bineînțeles, toți suporterii își vor putea primi banii înapoi pentru biletele procurate fie prin intermediul site-ului sau direct de la magazinul nostru de unde le-au procurat”, a declarat Sandu Grecu, purtătorul de cuvânt al FMF.

Totodată, 12 cetăţeni ai Serbiei, care s-au dat drept suporteri ai echipei Partizan Belgrad, au fost nevoiţi să facă cale întoarsă de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni într-o conferinţă de presă că Serviciul de Informații și Securitate are informații despre planurile de implicare a cetățenilor Rusiei, Belarusului, Serbiei și Muntenegrului într-o lovitură de stat la Chişinău, pusă la cale de Kremlin.

Anticoruptie.md
14/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii