Medicamente gratuite pentru femeile care au cancer mamar, la un... pas

Anticoruptie.md
17/11/2023
stock

Femeile care au cancer mamar vor beneficia de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM), începând cu 1 ianuarie 2024. Pentru compensarea a două preparate, incluse în lista medicamentelor compensate, pentru anul 2024 în fondurile AOAM vor fi prevăzute 1,8 mln de lei. Conform noilor reguli, pacientele vor putea ridica preparatele respective în localitatea lor, din orice farmacie contractată de CNAM.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), medicamentele cu denumirea comună internațională anastrozolum și tamoxifenum vor fi prescrise de medicul oncolog sau, în baza indicației acestuia, de către medicul de familie.

Conform datelor Institutului Oncologic, de cele două preparate compensate pentru tratamentul cancerului mamar urmează să beneficieze circa 2.500 de persoane.Totodată, CNAM introduce modificări în modalitatea de eliberare a medicamentelor pentru cancer mamar, care în prezent sunt eliberate doar prin intermediul Institutului Oncologic. Pentru aceasta, pacientele trebuie să se deplaseze la Chișinău la fiecare trei luni.

Anticoruptie.md
17/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii