Mesaje pline de recunoștință pentru România// Maia Sandu: „Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul”

Anticoruptie.md
01/12/2023
presedinte.md

Conducerea Republicii Moldova a transmis vineri, 1 decembrie, mesaje de felicitare pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. În mesajul transmis tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România, șefa statului, Maia Sandu, a amintit despre ajutorul și susținerea necondiționată pentru Republica Moldova venită de peste Prut. Mesajele președintei au fost completate și de cele venite din partea premierului Dorin Recean și a președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

„România este iubită în R. Moldova pentru ajutorul constant, dar mai ales pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și R. Moldova este iubită în România”, a declarat președinta Maia Sandu, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Potrivit șefei statului, România și-a arătat susținerea pentru Republica Moldova în cele mai grele timpuri. Ne-a oferit lumină, a modernizat localitățile noastre, ne-a oferit ajitoare pe timp de criză pandemică. Aceste lucruri, spune Sandu, confirmă faptul că putem conta orcând pe România. În context, a mai recunoscut că România este pentru noi un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul european al R. Moldova.

„O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi - și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România!”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

Sandu a vociferat mesajul de recunoștință față de principalul partener al Republicii Moldova la un dineu organizat cu ocazia Zilei Naționale a României de Ambasada României la Chișinău. 

Premierul Dorin Recean a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Naționale a României chiar în debutul ședinței cabinetului de miniștri.

 „De Ziua Națională a României, celebrăm limba română, valorile, cultura și legăturile istorice trainice care unesc cele două maluri ale Prutului. Celebrăm și viitorul european pe care îl construim astăzi împreună prin noi conexiuni: poduri, investiții, gazoduct, conexiuni energetice și burse pentru studenți. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a spus șeful Guvernului de la Chișinău.

Speakerul Igor Grosu și-a exprimat din numele tuturor recunoștința „pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspunde” România la nevoile Republcii Moldova și cetățenilor ei.

„Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și să începem a construi un viitor mai bun la noi acasă. România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Împreună construim poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, gazoducte, eliminăm tarifele la roaming, scăpăm de dependența energetică față de Rusia. Sprijinul oferit este resimțit de cetățenii noștri din toate regiunile – lucrul pentru care Vă mulțumim. La mulți ani, românilor de pretutindeni!”, a menționat Grosu în mesajul său publicat pe o rețea de socializare.

 

 

 

Anticoruptie.md
01/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii