Mihai Ghimpu: "Recomandările europenilor la pachetul de legi privind integritatea pun în pericol viaţa moldovenilor"

Julieta Saviţchi
22/03/2016
Captura PRO TV Chisinau

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, susţine că o parte din recomandările UE la pachetul de legi privind integritatea, nu pot fi aplicate deoarece le-ar face un serviciu spărgătorilor de locuinţe. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Nu putem ţine cont de toate recomandările europenilor, că astfel punem în pericol viaţa cetăţenilor Republicii Moldova. Ei gândesc altfel. Nu cunosc realitatea de la noi. Cum să fie publicate pe site toate bunurile de valoare pe care le are omul în casă? Ar fi o momeală pentru hoţi, care ar afla uşor ce şi unde se află. Înțeleg că trebuie de luptat cu corupţia, reformele sunt reforme, dar nu trebuie de dat foc întregului sat din cauza unui om. Noi, deputaţii, avem dreptul să facem modificări în proiectele de legi şi le vom face”, a argumentat politicianul.

Preşedintele PL şi-a exprimat nemulţumirea și faţă de faptul că parlamentarii europeni i-au adresat întrebări incomode premierului Pavel Filip în timpul vizitei de la Bruxelles. „Chiar să spui că totul e aşa de rău, tot nu e bine”, a spus Mihai Ghimpu. Potrivit liberalului, Pavel Filip a avut o prestație bună în Parlamentul European. Totodată, Mihai Ghimpu l-a numit pe europarlamentarul Cristian Preda, care l-a întrebat pe premierul de la Chişinău ce face ca să scape ţara de Vlad Plahotniuc, „un deputat care nu gândeşte cu capul, doar cu inima”. 

Mihai Ghimpu şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de diplomaţii occidentali acreditaţi la Chişinău, pe care i-a acuzat că au luat o atitudine dură faţă de Republica Moldova după arestarea fostului premier Vlad Filat. „Sub ochii lor au avut loc mai multe fărădelegi: şi furtul miliardului, şi concesionarea aeroportului, dar au tăcut. Dar iată că după arestarea lui Filat au luat o poziţie nemaipomenit de dură, ne-au lăsat să ne descurcăm singuri pe cont propriu”, a ai adăugat liderul PL.

Julieta Saviţchi
22/03/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii