Mihai Poalelungi este noul președinte al Curții Constituționale

Anticoruptie.md
16/03/2018
Mihai Poalelungi. Foto: CIJM

Mihai Poalelungi, fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), a fost ales, prin vot secret, în calitate de președinte al Curții Constituționale, pentru un mandat de trei ani. Decizia a venit la câteva ore după ce Poalelungi, recent ales în calitate de membru al Curții, a depus jurământul în fața Parlamentului, a președintelui Igor Dodon și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). 

Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către CSM, la începutul lunii martie curent, fiind singurul candidat înscris în concursul organizat după demisia lui Tudor Panțîru, fostul președinte al Curții. Potrivit unui comunicat de presă al Curții, Panțîru a invocat motive personale pentru plecarea din funcție. 

Din 2012 până în prezent, Mihai Poalelungi a fost președinte al CSJ, funcție pentru care CSM acum urmează să anunțe concurs. Poalelungi a deţinut anterior postul de vicepreşedinte la CSJ, iar între anii 2008 și 2012, cel de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Mihai Poalelungi este doctor habilitat în drept și este autor al mai multor lucrări științifice.

Anticoruptie.md
16/03/2018Follow us on Telegram

Comentarii