Milioane din bagaje. Vameșii au „rotunjit” conturile ARBI

Anticoruptie.md
22/06/2022

O pătrime din sumele de bani, depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, provin din contrabanda depistată de Serviciul Vamal. Astfel, din totalul de 91 de milioane de lei, care se află momentan pe conturile Agenției, 23 de milioane de lei sunt mijloacele financiare nedeclarate în vamă.

Potrivit bilanțului pentru anii 2021-2022, ARBI a preluat în administrare mijloace bănești depistate de vameși în sumă totală de 23 de milioane de lei. Banii au fost depuși pe conturile trezoreriale gestionate de Agenție. 

Referindu-se la dosarele de contrabandă, ARBI anunță că, în perioada de referință, a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de aproximativ 200 de milioane de lei. Printre acestea sunt capitaluri sociale, construcții locative și nelocative, mijloace de transport, terenuri agricole, de construcții și numerar.

Acum trei luni, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a CNA informa despre transferul, în beneficiul statului, a 32 de milioane de lei, confiscați în urma unei decizii judecătorești pe cazul contrabandei de 1,6 milioane de euro, depistată de vameși, la finele anului 2020.

Anticoruptie.md a publicat o amplă investigație despre traseul banilor, dar și despre Adriano Dulgher,  un pretins milionar din Londra, cu origini basarabene, care a declarat atunci că el este proprietarul banilor şi că intenţiona să-i investească în afacerile din Republica Moldova.

 

 

Anticoruptie.md
22/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii