Militarii moldoveni din trupele speciale s-au antrenat cu omologii lor din România și SUA la Bulboaca

Mădălin Necșuțu
10/11/2021
Ministerul Apărării

Forțele speciale din Republica Moldova, România și SUA s-au antrenat împreună la centrele de instrucţie ale Armatei Naţionale de la Bulboaca, în cadrul exercițiului „JCET-2021” (Joint Combined Exchange Training). 

Exercițiul JCET-2021 are ca scop dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor specifice Forțelor Speciale și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. În cadrul aplicațiilor, militari ai Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” și Batalionului 52 Operații Speciale ,,Băneasa – Otopeni” ai Armatei Române au executat trageri de luptă avansate în mediul urban și misiuni specifice unităților de forțe speciale.

În conformitate cu scenariul exerciţiului, militarii celor trei armate au executat şedinţe de trageri specifice şi avansate, paraşutări, precum şi exerciţii de antrenament în teren. La final, au fost desfășurate salturi din categoria cu cord şi cădere liberă. Militarii BDS “Fulger” participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Exerciţiul „Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2021.

Mădălin Necșuțu
10/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii