Militarii moldoveni din trupele speciale s-au antrenat cu omologii lor din România și SUA la Bulboaca

Mădălin Necșuțu
10/11/2021
Ministerul Apărării

Forțele speciale din Republica Moldova, România și SUA s-au antrenat împreună la centrele de instrucţie ale Armatei Naţionale de la Bulboaca, în cadrul exercițiului „JCET-2021” (Joint Combined Exchange Training). 

Exercițiul JCET-2021 are ca scop dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor specifice Forțelor Speciale și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. În cadrul aplicațiilor, militari ai Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” și Batalionului 52 Operații Speciale ,,Băneasa – Otopeni” ai Armatei Române au executat trageri de luptă avansate în mediul urban și misiuni specifice unităților de forțe speciale.

În conformitate cu scenariul exerciţiului, militarii celor trei armate au executat şedinţe de trageri specifice şi avansate, paraşutări, precum şi exerciţii de antrenament în teren. La final, au fost desfășurate salturi din categoria cu cord şi cădere liberă. Militarii BDS “Fulger” participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Exerciţiul „Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2021.

Mădălin Necșuțu
10/11/2021Become a Patron!

Comentarii