Ministerul de Externe al României condamnă trecerea SIS din subordinea președinției în cea a legislativului de la Chișinău

Crina Dumitriu
04/12/2020

Ministerul român de externe a condamnat legea votată de majoritatea din Parlamentul Republicii Moldova prin care Serviciul de Informații și Securitate trece din subordinea președinției în cea a legislativului, scrie Radio Europa Liberă, citând un comunicat de presă al diplomației externe de la București. 

„România condamnă modul netransparent și contrar practicilor democratice în care au acționat, la 3 decembrie 2020, în Parlamentul Republicii Moldova, PSRM și Platforma ,,Pentru Moldova’’, care include Partidul Șor, ignorând flagrant votul masiv exprimat de cetățenii Republicii Moldova la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020”, se spune într-un comunicat al dipomației de la București.

Potrivit ministerului român de externe, felul în care a fost votată legea „afectează grav statul de drept și funcționarea sistemului democratic din Republica Moldova”. „Modul în care au acționat aceste forțe politice este cu atât mai grav cu cât, în mod clar, scopul direct urmărit a fost limitarea atribuțiilor funcției prezidențiale, pe care candidatul susținut de PSRM a pierdut-o în mod categoric și democratic la alegerile prezidențiale”, se mai spune în comunicatul citat.

Crina Dumitriu
04/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii