Ministerul de Externe confirmă: trei cetățeni ai Republicii Moldova, suspectați de atentatul de la Istanbul

Anticoruptie.md
19/11/2022
Sursa: Haberturk

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a confirmat că trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost reținuți, fiind suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia, din 13 noiembrie.

Ministerul de Externe anunță că a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat.

„Se confirmă apartenența a 3 persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAEIE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Republica Moldova. Țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate”, informează MAEIE.

Cinci suspecţi au fost reținuți, în Bulgaria, după atentatul de la Istanbul. Presa bulgară a scris că printre aceștia se numără și trei cetățeni ai Republicii Moldova.

Anticoruptie.md
19/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii