Ministerul de Interne anunță „vânătoarea” șoferilor nedisciplinați. Ce încălcări vor fi pedepsite mai dur

Anticoruptie.md
25/02/2023
Sursa: realitatea.md

Ministerul de Interne atenționează participanții la trafic că nu mai tolerează încălcări ale regulilor rutiere și a solicitat Poliției naționale intensificarea măsurilor de supraveghere și control pe drumurile publice. Anunțul vine după ce un biciclist de 12 ani, echipat regulamentar, a fost lovit de o mașină lângă Stăuceni, iar în urma leziunilor s-a stins din viață. Ministerul de resort promite și înăsprirea pedepselor pentru mai multe încălcări.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat și înaintat Parlamentului proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, care prevăd înăsprirea sancțiunilor pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. Acestea sunt: depășirea limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

„Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu masina sau cu bicicleta într-un mediu în care să nu fim pândiți de pericole, pe care acum le întâlnim la tot pasul. Îi atenționez pe șoferii inconștienți care urcă băuți la volan, se droghează, vorbesc la telefon, merg cu viteză, fără să le pese de cei din jur, că vor răspunde pentru încălcările pe care le fac în fața poliției naționale și a instanțelor de judecată. Nu ne mai putem permite să piară oameni pe drumurile noastre publice”, a declarat Ana Revenco, ministrul de interne, în contextul în care în ultimele săptămâni au avut loc mai multe tregedii pe drumurile publice.

Tototdată, MAI face apel la resposabilitate către instutițiile statului care au în atribuții menținerea în stare bună a drumurilor publice, prin marcarea corespunzătoare și iluminarea acestora, precum și la cele care au în responsabilitate eliberarea carnetelor de conducător auto și instruirea viitorilor șoferi.

Miercuri, în apropiere de comuna Stăuceni, doi biciclişti, ambii în vârstă de 12 ani şi echipaţi corespunzător cu costume vizibile şi căşti, au fost loviţi de un Opel. Copiii erau campioni și vicecampioni la ciclism. În urma coliziunii, unul dintre copii a murit la spital, fără a-și reveni din comă, iar cel de-al doilea a fost supus intervențiilor chirurgicale și rămâne internat pentru îngrijiri medicale.

Anticoruptie.md
25/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii