Ministerul Finanțelor lansează o nouă platformă electronică pentru desfășurarea achizițiilor publice

Crina Dumitriu
26/01/2022
captura

Ministerul Finanțelor lansează o nouă platformă pentru desfășurarea achizțiilor publice în regim on-line -  „mtender.md” în cadrul Sistemului informațional autorizat Registrul de Stat al Achizițiilor Publice MTender.

Noua platformă urmează a fi pusă în exploatare în rețeaua externă începând cu luna februarie 2022 și va permite utilizatorilor să desfășoare proceduri de achiziții publice conform cadrului legal. Platforma ”mtender.md” va putea fi accesată la următorul link: https://mtender.md

Pe platforma „mtender.md” au fost dezvoltate funcționalități noi, precum atribuirea contractelor de achiziție publică prin procedura de licitație restrânsă, cât și atribuirea contractelor de achiziții publice prin instrumentul specific acord-cadru, prevăzut la art. 46 al Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice.     

Această platformă a fost dezvoltată de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe la solicitarea Ministerului Finanțelor, în procesul de dezvoltare a acesteia fiind implicați reprezentanții celor două instituții.

Crina Dumitriu
26/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii