Ministerul Finanțelor: Veniturile la buget au crescut cu 4,5 miliarde lei. Bani pentru onorarea cheltuielilor sunt destui

Ion Chișlea
06/05/2022

Veniturile la buget au crescut cu 4,5 miliarde lei în primele patru luni ale anului în curs iar cheltuielile au sporit cu 4,7 miliarde.  Bani pentru asigurarea tuturor cheltuielilor bugetare sunt suficienți, potrivit unei informații operative a Ministerului Finanțelor.

În  primele patru luni ale anului curent, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 27,1 miliarde lei, acestea fiind în creștere cu 4,5 miliarde lei față de perioada similară a anului trecut.

Cheltuielile au constituit 29,5 miliarde lei, care sunt mai mari cu 4,7 miliarde lei comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Executarea bugetului s-a încheiat cu un deficit în sumă de 2,4 miliarde lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național erau la 30 aprilie de 8,8 miliarde lei.

Ministerul Finanțelor dă asigurări că bugetul dispune de resurse financiare suficiente iar riscuri de neexecutare sau de stopare a cheltuielilor aprobate în buget, nu există. Până acum, potrivit informației, a fost asigurată onorarea tuturor angajamentelor de plată pentru lunile ianuarie - aprilie, toate plățile fiind finanțate integral.

Ion Chișlea
06/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii