Ministra de Interne, Ana Revenco, arată în direcția Moscovei: „Șantajul energetic, alertele false cu bombă și propaganda mediatică sunt menite să destabilizeze”

Anticoruptie.md
10/02/2023
Colaj CIJM

Autoritățile Republicii Moldova dețin dovezi incontestabile despre încercările Federației Ruse de a schimba puterea politică de la Chișinău. Declarația a fost făcută de ministra de Interne, Ana Revenco, care spune că declarațiile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, privind tentativele de destabilizare a situației din Republica Moldova, au confirmări în acțiunile subversive care sunt organizate de acoliți ai administrației de la Kremlin.

Ana Revenco spune că planurile de destabilizare sunt puse în aplicare prin organizarea de proteste, prin șantaj energetic, alertele false cu bombă, dar și propaganda în sursele mass-media loiale Moscovei.

„ Despre ce erau așa-numitele proteste din toamna anului trecut? Despre ce era tot șirul alertelor false cu bombă? Despre ce erau toate atacurile cibernetice? Propaganda masivă și continuă? Despre ce este șantajul energetic, pe fondul căruia are loc creșterea de prețuri? Sunt toate elementele unui război hibrid, menit să radicalizeze societatea și să determine un nivel dramatic de destabilizare”, a declarat Ana Revenco, pentru Jurnal TV.

Joi, și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a confirmat declarațiile făcute de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.  Aflat la Bruxelles, Zelenski a anunțat că serviciile secrete ale Ucrainei au expediat colegilor din Republica Moldova informații despre strategia Federației Ruse de a răsturna ordinea constituțională în R. Moldova.

„Atunci când am primit acest document și am înțeles de unde vine, am avertizat imediat Moldova privind aceste amenințări. Sunt sigur că și voi ați fi făcut la fel”, a explicat Zelenski.

 

Anticoruptie.md
10/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii