Ministrul de Interne al Ucrainei: „Trupele din Transnistria sunt insuficiente ca să prezinte pericol pentru noi”

Julieta Saviţchi
09/03/2022
https://www.pravda.com.ua

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, susţine că situaţia pe segmentul transnistrean de la frontiera Ucrainei cu Republica Moldova este stabilă, iar potenţialul militar din regiunea separatistă este insuficient pentru a prezenta pericol. Declaraţia a fost făcută miercuri, pentru mai multe posturi de televiziune din Ucraina.

„Situaţia de la frontiera cu Moldova, pe segmentul transnistrean, este stabilă. Serviciile noastre speciale au constatat nişte mişcări de trupe în Transnistria, însă numărul lor este insuficient ca să prezinte pericol pentru frontiera noastră. Dar noi suntem conştienţi că Rusia va încerca să atragă toate subdiviziunile militare posibile, chiar şi din îndepărtata Sirie", a declarat Monastîrski.

Statul major al armatei ucrainene a anunţat, miercuri dimineaţă, că nu exclude că Rusia ar putea să atragă în războiul cu Ucraina 800 de militari din regiunea transnistreană.


 

Julieta Saviţchi
09/03/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii