„Mirotvoreț” trece Prutul: După Krasnoselski, senatoarea Șoșoacă s-a trezit în lista dușmanilor Ucrainei

Anticoruptie.md
25/03/2023
DIana Șoșoacă a apărut în botniță în Camera Deputaților

Senatoarea din România Diana Șoșoacă a fost inclusă în baza de date ucraineană „Mirotvoreț”, care desemnează personaje ostile Ucrainei. Conform portalului, politiciana a ajuns în listă pentu „atacul la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Portalul a taxat-o pe Șoșoacă pentru inițiativa legislativă care prevede anexarea de către România a mai multor teritorii aflate acum în componența Ucrainei: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a fost introdus în baza de date ,,Mirotvoreț” din Ucraina pintre primii. Alături de el, în listă se regăsește și fostul așa-zis mnistru de interne al regiunii, Ruslan Mova.

Și deputatul PSRM, Bogdan Tîrdea, a ajuns să figureze în baza de date „Mirotvoreț”. Portalul îl prezintă pe Țîrdea ca și „complice al ocupanților ruși” și „propagandist anti-ucrainean” care participă la propaganda informațională a Rusiei.

Anterior, și jurnalista Elena Pahomova, fosta membră consiliului mass-media pe lângă fostul președinte Igor Dodon, a fost inclusă în baza de date a platformei „Mirotvoreț”. Elenei Pahomova i-a fost invocată manipularea informației de interes public și faptul că ”a batjocorit istoria Ucrainei, a atacat țările care susțin Ucraina, s-a ocupat de propaganda rusească și promovarea separatismului”. În listă, se regăsește și jurnalista Natalia Morari. 

Baza de date „Mirotvoreț” aparține Centrului de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei.

Anticoruptie.md
25/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii