Mitropolitul Vladimir, îngrijorat de o decizie CEDO: „E strigător la cer”

Anticoruptie.md
31/01/2023
Colaj CIJM

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a comentat decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, care a cerut, pe 17 ianuarie, statelor-membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Republicii Moldova, să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT. Într-un comunicat semnat de Mitropolitul Vladimir, biserica a calificat drept drept una „îngrijorătoare și strigătoare la cer”.

În comunicat se accentuează faptul că reprezentanții Mitropoliei nu se opun aspirațiilor europene ale țării noastre, dar își doresc ca această integrare să aibă loc cu respectarea valorilor creștine și istorice ale Europei.

„ Adresarea noastră nu este către membrii acestei minorități, a căror intimitate o respectăm, exprimându-ne dezinteresul față de viețile lor private, dar către autoritățile Țării noastre: nu uitați că votul pentru conducerea Țării v-a fost oferit de către o majoritate și nu o minoritate, iar această majoritate a cetățenilor, chiar dacă nu e școlită pe la universități apusene, mai știe, Slavă Domnului, să aleagă ”neghina din grâu”.

Mitropolitul Vladimir a adresat un îndemn autorităților.

„Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie: ca niște oameni cu demnitate, care respectă istoria, tradiția, cultura și credința poporului care v-a oferit încrederea sau ca niște trădători care promovează ”valori” străine acestui neam, de dragul unor trecătoare beneficii și recunoștințe. Pentru a nu lăsa loc de interpretări, reiterăm că Biserica Ortodoxă din Moldova nu s-a opus și nici nu se opune aspirațiilor europene ale Țării noastre, însă își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei, o Europă în care Evanghelia lui Hristos este repusă în capul mesei, iar oamenii își cunosc obârșia de chip și asemănare a lui Dumnezeu”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Amintim că, în data 17 ianuarie curent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut statelor-membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

Anticoruptie.md
31/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii