Mobilizare a la russe. „Tată, te rog să revii!”: un copil din Rusia îl imploră pe tatăl său să se întoarcă viu din Ucraina

Anticoruptie.md
23/09/2022
Sursa: captură video

Imaginile, care au un puternic impact emoțional, arată cum un copil plânge în timp ce tatăl său este urcat într-un autobuz pentru a fi trimis în Ucraina. FIlmulețul a făcut înconjurul lumii, în câteva ore adunând mii de comentarii. Acest caz ilustrează dramele care se ascund în spatele mobilizării parțiale, anunțată miercuri de Vladimir Putin, cred cei care l-au vizionat.

Și alte imagini cu bărbații ruși încorporați arată amploarea tragediei care a bătut la ușa familiilor ruse, odată cu decretul lui Vladimir Putin.

Joi dimineața numeroși bărbați dintr-un orășel aflat în regiunea Iacutia au fost urcați în autobuze pentru a fi duși la centrele de recrutare militară. Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a anunțat că într-o primă fază vor fi mobilizați 300.000 de „rezerviști”. Viitorii soldați sunt momiți la război cu o indemnizație lunară de minim 3.400 de euro.

Anticoruptie.md
23/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii