Moscova, înfuriată pe guvernarea de la Chişinău: „Repetă scenariul din Ucraina”

Anticorupţie.md
30/11/2022
Captură

Comunicatoarea Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a lansat critici dure şi avertismente în adresa guvernării de la Chişinău pentru poziţia expusă în defavoarea Federaţiei Ruse în urma atacurilor masive cu rachete asupra sistemului energetic din Ucraina.

„Occidentul, cu mâinile autorităților de la Chișinău, continuă să atragă țara în campania sa direcționată împotriva Rusiei. Scenariul este aceleași după care a mers Ucraina - cenzurarea spațiului informațional de opinii care nu le convin, represiuni politice, rusofobie, apropierea de NATO”, a declarat miercuri Zaharova în cadrul unui briefing.

Funcţionara a acuzat Chişinăul că ar persecuta presa de limbă rusă li ar favoriza doar mass-media care propagă rusofobia: „Evident, prin granturi direcționate către așa-numitele „media corecte”, prin ONG-uri controlate de occident, iar trendul antirusesc a devenit exclusiv unul dominant”.

Zaharova a atacat-o personal pe Maia Sandu. „După scurgerile din discuțiile unor oficiale, au decis să mai dilueze scandalul, iar președinta, care este cetățeană a României, a dat vina, era și evident, pentru toate pe Rusia. „A lăsat cetățenii în întuneric și în frig” - cine i-a lăsat pe moldoveni în această situație? Rusia? După ce atâția ani a ajutat țara, a primit moldovenii aici, le-a dat de lucru, toți 30 de ani. Sandu, cetățean a României, nu știe aceasta? Ea ce a făcut pentru poporul său? Nu e o întrebare retorică! Ce face actuala conducere, cu cetățenia altui stat, în afară de distrugeri și aducerea oamenilor în fața unei catastrofe?!”, a spus funcţionara moscovită.

Reprezentanta Ministerului rus de Externe s-a arătat indignată şi de faptul că deputații PAS au adoptat o declarație de condamnare a Holodomorului ucrainesc: „Sunt accente puse absolut straniu, având în vedere că multe țări sovietice s-au confruntat cu foametea. Ei duc oamenii în direcția greșită, spre nicăieri, iar oamenii aceasta înțeleg”.

„Conducerea actuală a Moldovei pur și simplu le încurcă oamenilor să trăiască și merge spre subminarea și pierderea suveranității Republicii Moldova și sărăcirea cetățenilor ei.Voi faceți toate acestea ca să fie pe plac Statelor Unite ale Americii? Ei vă vor uita și vă vor trăda, nu sunteți primii, nici ultimii. Își vor șterge picioarele și vă vor arunca”, a acuzat Zaharova conducerea de la Chişinău.


 

Anticorupţie.md
30/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii