Municipiul Bălţi rămâne deocamdată fără primar: CEC a suspendat desfăşurarea alegerilor

Julieta Saviţchi
05/12/2021

Alegătorii din Bălţi care s-au prezentat duminică la urne la primele ore ale dimineţii ca să-şi aleagă primarul au găsit secţiile de votare închise. Comisia Electorală Centrală a suspendat desfăşurarea turului doi al alegerilor după ce Curtea de Apel Bălţi a menţinut decizia instanţei de fond privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

În acelaşi timp, reprezentanţii celor 60 de secţii de votare din municipiul Bălţi au făcut coadă la Comisia Electorală de circumscripţie pentru a returna buletinele de vot. Avocaţii Partidului Şor au contestat decizia Curţii de Apel Chişinău în Curtea Supremă de Justiţie până la ora 07.00, duminică, însă instanţa nu a reuşit să se expună, iar CEC a decis că în aceste condiţii este imposibil de desfăşurat turul doi al alegerilor la Bălţi.

Marina Tauber a calificat situaţia creată ca ,,sfârşitul lumii”. „Astăzi este sfârșitul lumii pentru țara noastră și pentru justiția noastră. Este un eșec total și putem spune că este punctul final în justiția moldovenească, este cel mai rău ce putea să se întâmple pentru partidul de guvernare. Ne sunt distruse toate speranțele și urmărim cu lacrimi în ochi tot ce se întâmplă acum. Nu știu cum vor mai putea să privească în ochii bălțenilor, ar trebui să le fie rușine”, a declarat Tauber după ce a fost anunţată decizia Curţii de Apel Bălţi.

Candidata Partidului Șor la Primăria Bălți, Marina Tauber, a fost exclusă sâmbătă din cursa electorală, după ce Judecătoria Bălți a emis o decizie de anulare a candidaturii acesteia. Decizia a fost luată la solicitarea Comisiei Electorale Centrale care a invocat nereguli în finanţarea campaniei electorale de către Paridul Şor.

Amintim că, în primul tur din 21 noiembrie, Marina Tauber a acumulat 47,93% din voturi. Tauber urma să se bată în turul doi cu Nicolai Grigorişin, viceprimarul de Bălţi care a câştigat în primul tur 20,93% din sufragii.

Julieta Saviţchi
05/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii