„Nașul” Gheorghe Avornic și apărătorul lui Plahotniuc, desemnat de AȘM la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor

Ilie Gulca
28/01/2022
Soții Avornic, nași ai cel puțin 28 de cupluri. Foto: Facebook.com

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe Avornic, actualmente apărător în justiție al lui Vladimir Plahotniuc, influentul avocat și proprietar al unor instituții de învățământ, Gheorghe Avornic, a fost desemnat de Academia de Științe a Moldove (AȘM) la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile.

„În urma interviului desfășurat la 20 ianuarie 2022, Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societăţii civile l-a desemnat pe dl Gheorghe AVORNIC, dr. hab., prof. univ., în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile, ales de Academie de Științe a Moldovei”, se menționează într-un aviz al acestei instituții.

Actualmente, Gheorghe Avornic este președinte al Senatului Universității de Studii Politice Economice Europene „Constantin Stere”.

Potrivit unei investigații realizate în cadrul Centrului de Investigații Jurnalistice, Gheorghe Avornic se poate lăuda cu zeci de relații în sistem. Într-un interviu pentru revista „Nunta”, din 2015, atunci când avea la activ nu mai puțin de 25 de fini, Avornic preciza că majoritatea sunt foști studenți de la Drept.

„Avem doi verișori drepți de-ai mei, o verișoară de-a soției și fratele ei. Restul ne erau străini. În mare parte, sunt foștii mei studenți. De ce și-au ales un profesor pentru a le fi naș? Cred că le-am servit drept exemplu”, recunoștea Gheorghe Avornic, care, între timp, a ajuns la nu mai puțin de 28 de fini.

Ilie Gulca
28/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii