Natalia Gavriliţa, indignată de incendiile din Portul Giurgiuleşti: „Să fie verificate toate silozurile”

Anticoruptie.md
22/01/2023
stiri.md

Şefa Cabinetului de miniştri, Natalia Gavriliţa, a cerut ca să fie efectuate verificări privind respectarea regulilor de prevenire a incendiilor la toate silozurile din ţară. Solicitarea vine în urma incendiilor repetate la Portul din Giurgiuleşti, unde s-au prăbuşit două silozuri cu peste 2000 de tone de şrot din floarea soarelui.

„Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite. În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor”, a declarat prim-ministra.

Şefa Guvernului a precizat că în urma incendiilor este poluat mediul ambiant, iar oamenii simpli au de suferit.

„Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici. La începutul săptămânii trecute am cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor. Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale”, a promis Natalia Gavriliţa.

 

Anticoruptie.md
22/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii