Negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE, la orizont. Europarlamentarul  Mureșan spune când vor începe

Anticoruptie.md
04/10/2023

Parlamentul European va solicita începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului în curs. Un anunț în acest sens a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, în contextul dezbaterilor privind situația din Republica Moldova, care au loc la Strasbourg. O rezoluție va fi adoptată în data de 5 octombrie.

„Cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul acestui an! Este ceea ce am spus mai devreme în plenul Parlamentului European și este ceea ce noi, Parlamentul, vom solicita în rezoluția despre Republica Moldova pe care o vom adopta joi în sesiunea plenară. Cetățenii Republicii Moldova își doresc să trăiască ca noi, în libertate, în democrație. Și cu Republica Moldova acum stat candidat, noi, membrii Parlamentului European, trebuie să spunem foarte clar: într-o zi, Republica Moldova va fi membru al Uniunii Europene și cetățenii Republicii Moldova vor avea exact aceleași drepturi ca toți cetățenii din celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

Parlamentul European dezbate, începând cu ziua de 3 august, ultimele evoluții din Republica Moldova. Totodată, eurodeputații își propun în această sesiune să adopte o lege pentru libertatea mass media, astfel încât jurnaliștii să beneficieze de o protecție sporită, inclusiv va fi adopta un nou instrument comercial pentru a apăra UE de șantajul economic și vor fi dezbătute acuzațiile de mită pentru vize. Parlamentul European urmează să aprobe un ajutor de 455 de milioane de euro pentru Turcia, România și Italia în urma dezastrelor naturale. 

Anticoruptie.md
04/10/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii