Noi ameninţări din partea Kremlinului: „Maia Sandu riscă să repete politica sinucigaşă a lui Zelenski”

Anticoruptie.md
23/01/2023
TASS

Moscova a lansat din nou ameninţări în adresa conducerii de la Chişinău, care susţine Ucraina şi condamnă războiul pornit de Rusia în ţara vecină. Senatorul rus Andrei Klimov a criticat-o dur pe preşedinta Maia Sandu pentru declaraţiile privind o eventuală renunțare la neutralitate și apropiere de NATO.

”Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunosc istoria noastră comună și că nu ar trebui să încreadă Occidentului soarta poporului său. Acei membri NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a ”se război cu Rusia pe câmpul de luptă”. Populația ucraineană scade tot mai mult cu fiecare zi, datorită grijei lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruine, datorită conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!” , a scris Klimov pe canalul său de Telegram.

Mai mult, senatorul rus a acuzat-o pe Maia Sandu că vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României, pe care o consideră cea mai înapoiată țară din NATO.

În context, Klimov a reiterat poziţia Kremlinului că vinovată de intervenţia Rusiei în Ucraina se face Kievul care a renunţat la neutralitate şi s-a pronunţat pentru aderarea la Uniunea Europeană şi NATO.

Amintim că, după începutul invaziei militare ruse în Ucraina, mai mulţi oficiali ruşi au lansat ameninţări şi au criticat conducerea de la Chişinău pentru poziţia pro-occidentală şi anti-război.

Anticoruptie.md
23/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii