Noi modificări legislative în zona politicilor fiscale și vamale în 2022. Cresc taxele, dar și salariile și indemnizațiile în anumite sectoare

Mădălin Necșuțu
06/12/2021

Parlamentul a votat, luni, în cea de-a doua lectură proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2022, are modifică nu mai puțin de 13 de legi în special în zona taxelor și impozitelor, dar și a unor indemnizații.

Deputații au votat majorarea cotei de impozitare a câștigurilor din jocurile de noroc de la 12% la 18%. Tot astăzi s-a votat majorarea taxei pentru serviciile de telefonie mobilă de 2,5%, fapt care va ajuta operatorii de telefonie mobilă să accelereze implementarea roaming-ului cu țările din UE. De asemnea, vor fi modificare accezele pentru unele produse de tutungerie, dar și încasarea taxelor pentru folosirea drumurilor de către administrațiile locale, cele care ulterior pot folosi acești bani pentru dezvoltarea comunităților locale.

Documentul votat luni mai prevede și mărirea salariului minim în rândul bugetarilor de la 2.200 la 3.100 de lei, precum posibilitatea plătirii unor premii bănesști anuale în sectorul bugetar în mărime de până la 50 la sută din salariile de bază ale persoanelor cu drept de a beneficia de premiul anual.

Nu în ultimul rând vor avea loc majorări ale cuantumurilor unor scutiri personale.

 

Mădălin Necșuțu
06/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii