Noi recorduri la preţurile pentru benzină și motorină. Ce cifre a publicat ANRE

Irina Odobescu
17/01/2022
Foto: CIJM

Autoritatea Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru ziua de marți prețuri record la bezină și motorină. Benzina va costa 22.15 lei, iar motorina, 19.09 lei.

Autoritatea explică scumpirea benzinei cu 15 bani și a motorinei cu 21 de bani cu dinamica ascendentă a prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale pe parcursul a ultimelor șase săptămâni.

Comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotațiile Platts s-au majorat cu 134,50 $/tona la benzină (sau cu 20,61%) și 136 $/tona la motorină (sau cu 22,94%). În cadrul sesiunii din 13 ianuarie curent, prețul petrolului Brent a depășit pragul de 84 $/baril, înregistrând o creștere de cca. 23 % comparativ cu începutul lunii decembrie.

Agenția asigură consumatorii că prețurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională din ultima perioadă și exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.

Irina Odobescu
17/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii