Noi servicii medicale în baza poliței. Vezi cum te poți programa pentru a beneficia de examene performante

Anticoruptie.md
05/01/2023

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a procurat mai multe servicii medicale de înaltă performanță (SIP) pentru anul 2023 pentru persoanele asigurate. Totodată, din 1 ianuarie 2023, contractarea și evidența acestor servicii este efectuată doar prin intermediul sistemului informațional „Raportarea și evidența serviciilor medicale”.

Persoanele asigurate pot face programare în regim online la serviciile medicale de înaltă performanţă prin SIRSM, accesând linkul https://sirsm.cnam.gov.md și urmând câțiva pași simpli pentru a face programarea online la examenele necesare.

Este vorba despre o serie de servicii de înaltă performanță, așa cum ar fi tomografia computerizată, rezonanța magnetică nucleară, colonoscopia, endoscopia, investigații de laborator, medicină nucleară, imagistică medicală, ecocardiografie, investigații de radiodiagnostic, coronarografie.

Pentru prestarea SIP în 2023, CNAM a încheiat contracte cu 34 prestatori publici și 31 prestatori privați, iar valoarea totală a contractelor este de cca 255 milioane 212 mii de lei, la început de an. Cel mai mare prestator de SIP este Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. Valoarea contractului semnat cu această instituție este de 90,8 milioane de lei, cu aproximativ 21 de milioane mai mult față de suma contractuală de la începutul anului 2022. Cu Institutul Oncologic valoarea contractului pentru SIP este de 14,6 milioane de lei, în creștere cu peste 1,26 milioane față de suma contractuală de la începutul anului 2022.

Anticoruptie.md
05/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii