Noul ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Alexei Buzu, a depus jurământul. Ce va face Marcel Spatari

Anticoruptie.md
10/01/2023
Captură

Noul ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Alexei Buzu, a depus matţi jurământul în faţa preşedintei Maia Sandu, la o zi după ce a fost desemnat de Guvern, imediat după anunţul despre demisia lui Marcel Spatari.

Şefa statului l-a felicitat pe Alexei Buzu şi i-a urât succese în noua funcţie. „Agenda este clară, aveți o echipă bună la minister și, evident, sprijinul nostru ca să implementați aceste măsuri”, a declarat Maia Sandu. 

Totodată, preşedinta Maia Sandu u-a mulţumit lui Marcel Spatari pentru munca depusă în calitate de ministru.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Marcel Spatari pentru încrederea care ne-a acordat-o în august 2021 atunci când și-a dat acordul să devină parte a Guvernului. Domnul Spatari a lucrat alături de alți colegi din Guvern timp de un an și jumătate cu multă dăruire și profesionalism devenind în acest timp unul dintre cei mai apreciați miniștri de către cetățeni. A reușit să elaboreze și să pună în practică măsuri care au contribuit la creșterea veniturilor pentru mai multe categorii de cetățeni. Îi mulțumim domnului Spatari pentru profesionalism, pentru viziune și pentru devotament. Îi dorim mult succes”, a spus Maia Sandu. 

Marcel Spatari a declarat marţi într-o conferinţă de presă că va oferi consultanţă echipei de la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. „Următoarea perioadă voi merge la București. De acolo voi continua să ofer expertiză, consiliere pentru echipa de la Minister. Cu domnul Buzu deja lucrăm de o lună și mă bucur că am avut ocazia să coordonăm planul de activitate pentru acest an. Sunt unele reforme majore care trebuie continuate. Având și eu memoria acestor procese, voi transmite toate informațiile domnului Buzu. Întotdeauna sunt la dispoziția dumnealui și a oricărui coleg din Minister. Rămân alături de această echipă”, a declarat Marcel Spatari.


 

Anticoruptie.md
10/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii