„Nu este adevărat, este o prostie”. Peskov, despre planurile Rusiei de a declara mobilizarea pe 9 mai

Ilie Gulca
05/05/2022
Vladimir Peskov. Foto: tass.ru

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a calificat știrile despre planurile de a anunța mobilizarea în Rusia pe 9 mai drept „aberații”  și a remarcat că nu există nicio probabilitate ca Kremlinul să declare război Ucrainei în această zi.

„Știrile despre planurile de a anunța o mobilizare generală în Rusia de Ziua Victoriei, pe 9 mai, nu trebuie crezute. Acest lucru este un nonsens și nu este adevărat”, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, citat de agenția tass.ru.

„Nu este adevărat, este o prostie”, a răspuns el la întrebarea dacă există vreo posibilitate de a declara război Ucrainei pe 9 mai.

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat un război împotriva Ucrainei, provocând mii de morți în rândurile populației civile. Mai mult, militarii ruși s-au dedat la crime împotriva civililor și la acțiuni de vandalism.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, numește această agresiune împotriva Ucrainei drept „operațiune militară specială” ca răspuns „la apelul de ajutor al liderilor republicilor autoproclamate din Donbas”.

Ilie Gulca
05/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii