Nu-și mai doresc funcție în CSP. Cine sunt candidații care s-au retras din concurs

Tatiana Gherța
20/04/2023

Procurorul-șef interimar al Procuraturii raionului Anenii Noi, Aureliu Buzdugan, și procurorul Remus Moroz din cadrul procuraturii mun. Chișinău, s-au retras din concursul pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Anunțul a fost făcut de Comisia Pre-Vetting cu o zi înainte de începerea etapei de audieri, cu precizarea că cei doi, odată ce au renunțat, nu au promovat evaluarea. 

Deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în acest caz Consiliul Superior al Procurorilor. 

Precizăm că, 13 candidați procurori și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe, au rămas în concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSP. Aceștia sunt evaluați de către Comisia Pre-Vetting sub aspectul integrității financiare și etice, verificările vizând o perioadă de 15 ani. Audierile candidaților încep vineri, 21 aprilie, 2023. Doar cei care vor promova evaluarea vor putea fi aleși în noua componență a CSP.

Tatiana Gherța
20/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii