„O parte din bunuri fie lipsesc, fie au fost deteriorate”. Moldexpo cere peste 300.000 de lei de la Spitalul „Sfânta Treime” și Consiliul municipal Chișinău

Ilie Gulca
16/05/2022
Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo. Foto: app.gov.md

Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo a adresat o cerere prealabilă Spitalului „Sfânta Treime” și Consiliului municipal Chișinău prin care cere recuperarea prejudiciului de peste 300.000 de lei pentru bunuri deteriorate sau care nu au putut fi identificate în procesul de inventariere.

Totul a pornit de la faptul că pe 23 septembrie 2020, prin hotărâre de guvern, potrivit site-ului Agenției Proprietății Publice, Centrului Moldexpo i-au fost luate și transmise în administrarea Consiliului municipal Chișinău, în gestiunea Spitalului „Sfânta Treime”, pavilioanele expoziționale pentru a găzdui Centrul Covid. În acest sens, s-a încheiat un contract de comodat, bunurile fiind transmise în folosință temporară.

Pe 15 martie 2022, prin decizia Comisiei Situației Excepționale, a fost dispusă încetarea contractului de comodat după ce luni de zile la Moldexpo nu mai fusese internat niciun pacient Covid.

Iar prin procesul de transmitere-primire s-a constatat că o parte din bunuri fie lipsesc, fie au fost deteriorate. Este vorba de mese, scaune sau elemente de pereți asamblați. Procesul-verbal a fost semnat de reprezentanții Consiliului municipal Chișinău și de cei ai Spitalului „Sfânta Treime”.

Administrația Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo spune că, dacă nu îi vor fi achitate prejudiciile, își rezervă dreptul să inițieze o acțiune judiciară.

Procedura de notificare prevede 15 zile pentru recuperarea prejudiciului, precizează directorul general Carolina Chiper, iar „pașii ulteriori vor fi deciși în funcție de răspuns”, a adăugat aceasta.

Ilie Gulca
16/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii