Ofițer SIS, anchetat pentru divulgarea secretului de stat: acesta este și consilierul adjunctului SIS și directorului Moldovagaz. Legăturile sale cu propaganda pro-Kremlin

Anticoruptie.md
01/04/2022

Procurorii PCCOCS desfășoară la această oră la multe percheziții la domiciului, biroul și în automobilul unui fost ofițer SIS care ar fi divulgat secrete de stat în 2017, a declarat pentru Anticoruptie.md, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Fostul ofițer SIS este cercetat pentru fapte pe care le-ar fi săvârșit în 2017 și nu pentru calitatea sa actuală”, ne-a declarat Mariana Cherpec.

Ofițerul în cauză ar fi Evgheni Kuzmin, actualul consilier al președintelui Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Pentru dezvăluirea secretelor de stat, Codul Penal al Republicii Moldova pedepsește fapta cu cu amendă de la 550 la 950 unităţi convenţionale (27.500 – 47.500 lei) sau cu închisoare de până la patru ani.

De lângă acestea, persoana în cauză nu va avea voie să ocupe o funcție publică timp de până la cinci ani de zile.

Surse Anticoruptie.md au confirmat că Evgheni Kuzmin este administratorul mai multor canale de Telegram care promovează dezinformări la adresa guvernării pro-europene. El este și consilier al directorului adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Artur Gumeniuc, la rândul său fost consilier prezidențial al lui Igor Dodon la Președinție.

De altfel, sursele noastre ne-au mai spus că acest Evgheni Kuzmin este foarte apropiat și de Elena Pahomova, jurnalistă apropiată de trusturile de presă ale PSRM și cele din regiunea transnistreană pentru care de altfel a și lucrat.

Anticoruptie.md
01/04/2022Follow us on Telegram

Comentarii