Olesea Stamate despre modificarea legii procuraturii: „Vrem să permitem accesul la funcția de procuror general persoanelor cu experiență internă și internațională”

Mădălin Necșuțu
10/11/2021

Președinta Comisiei Juridice, Numiri și Imunități din Parlament, Olesea Stamate, a anunțat miercuri pe pagina sa de Facebook că PAS a înregistrat proiectul de lege pentru modificarea legii procuraturii.

„Scopul acesteia este să permitem accesul la funcția de procuror general și procurori șefi ai procuraturilor specializate persoanelor care au obținut experiența necesară prescrisă de lege ( fie in calitate de avocat, procuror sau judecator), atât în țară, cât și peste hotare. Astfel, sper că în momentul anunțării concursului pentru aceste funcții, vom avea cetățeni de-ai noștri care activează peste hotare, dar vor să contribuie la combaterea criminalității și corupției, și care au experiența necesară, să aplice la concurs”, a declarat Stamate.

Ea a mai precizat că PAS își dorește instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate. Ea a precizat că această comisie, deși nu va limita mandatul CSP (deci nu va lua decizia finală), va putea desfășura o evaluare calitativă a candidaților ce se vor înscrie șa concursurile viitoare.

 

 

Mădălin Necșuțu
10/11/2021Become a Patron!

Comentarii