„Operațiunea specială a Rusiei a dat faliment”. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski vorbește despre tentative rușilor în Donbas și sudul Ucrainei

Mădălin Necșuțu
16/05/2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este convins că ocupanții ruși din Ucraina sunt într-un impas și „operațiunea lor specială” a dat faliment.

„Ne pregătim pentru noi încercări ale Rusiei de a ataca Donbasul, de a-și intensifica cumva mișcarea în sudul Ucrainei. Ocupanții încă nu vor să recunoască faptul că se află într-o fundătură și că așa-zisa lor operațiune specială a dat deja faliment. Dar cu siguranță va veni vremea când poporul ucrainean îi va presa pe invadatori să recunoască pe deplin realitatea”, a declarat Zelenski, citat de Ukrainskaya Pravda.

El a subliniat că în Herson și Melitopol, indiferent de modul în care rușii își prezintă pretinșii lideri locali instalați în zonele ocupate din Azov și Donbas, șederea lor acolo este una temporară.

„Rachetele rusești de astăzi asupra regiunii Lvov, bombardarea Huliaipil, Severodonețk, Lisiceansk, orașe și comunități din regiunea Donețk, toată această brutalitate a ocupanților pe care Ucraina o înfruntă în fiecare zi, nu va duce decât la faptul că soldații ruși care supraviețuiesc vor aduce acest rău înapoi. O vor duce în Rusia pentru că se vor retrage. Așa se va încheia toată activitatea febrilă a armatei ruse, pe care o vedem acum cu voi”, este convins președintele.

Mădălin Necșuțu
16/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii