Ordinul de Onoare, pentru Ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J.Hogan

Cornelia Cozonac
16/07/2021
Presedintie.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a conferit, joi, ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, ES Dereck J. Hogan, Ordinul de Onoare cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, „în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor  de a construi o societate democratică și prosperă”.

„I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă. Am mulțumit pentru sprijinul SUA în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre, pentru programele de asistență în domeniul dezvoltării economice și infrastructurii, și pentru ajutor în consolidarea instituțiilor statului și a presei independente”, a spus șefa statului. 

Ambasadorul SUA a fost însoșit de șefa-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA, Laura Hruby, șefa Secției Politica și Economie, Mary Alexander, și de  directorul USAID Moldova, Scott Hocklander. În cadrul discuțiilor, la Președinție, au fost abordate subiecte privind revigorarea relațiilor bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt,  consolidarea statului de drept, combaterea corupției, reformarea justiției, dar și digitalizarea economiei.

 

Cornelia Cozonac
16/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii