Parlamentarii europeni au amânat discuțiile despre plata pentru asistența acordată Republicii Moldova

Anticoruptie.md
16/05/2017
Parlamentul European. Foto: CIJM

Parlamentarii europeni au amânat discuțiile despre plata pentru asistența acordată Republicii Moldova după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară, anunţă Europa Liberă. Joi, 18 mai, urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puțin o lună, precizează sursa.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat Europei Libere că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Republica Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

În Ianuarie, Comisia Europeană a decis să acorde Moldovei un ajutor de 100 de milioane de euro în granturi și împrumuturi, ca parte a noului program de asistență macro-financiară. Potrivit corespondenților Europei Libere, mai multi deputați ai Partidului Democrat de la Chişinău s-au aflat marţi la Parlamentul European încercând să-i convingă pe reprezentanții partidelor de centru-dreapta – PPE și ALDE – să renunțe la propunerea de amânare a ajutorului financiar pentru Republica Moldova.

Anticoruptie.md
16/05/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii