Parlamentarii europeni au amânat discuțiile despre plata pentru asistența acordată Republicii Moldova

Anticoruptie.md
16/05/2017
Parlamentul European. Foto: CIJM

Parlamentarii europeni au amânat discuțiile despre plata pentru asistența acordată Republicii Moldova după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară, anunţă Europa Liberă. Joi, 18 mai, urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amânate pentru cel puțin o lună, precizează sursa.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat Europei Libere că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Republica Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

În Ianuarie, Comisia Europeană a decis să acorde Moldovei un ajutor de 100 de milioane de euro în granturi și împrumuturi, ca parte a noului program de asistență macro-financiară. Potrivit corespondenților Europei Libere, mai multi deputați ai Partidului Democrat de la Chişinău s-au aflat marţi la Parlamentul European încercând să-i convingă pe reprezentanții partidelor de centru-dreapta – PPE și ALDE – să renunțe la propunerea de amânare a ajutorului financiar pentru Republica Moldova.

Anticoruptie.md
16/05/2017

Comentarii