Parlamentul a votat pentru noi membri în Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Cine sunt cei doi demnitari

Olga Stăvilă
21/01/2022

Parlamentul i-a desemnat, vineri, pe Cornelia Cozlovschi în calitate de membră și președintă a Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și pe Adrian Gheorghiță (foto) în calitate de vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Mandatele celor doi sunt pe un termen de 5 ani.

Cornelia Cozlovschi deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public. Cozlovschi a condus timp de 11 ani Raiffeisen Leasing SRL, unul din liderii de cândva a pieței leasingului din Republica Moldova.

Adrian Gheorigiță are studii în domeniul finanțelor, a activat în calitate de director adjunct în cadrul Asociației Patronale ”Camera de Comerț Americană din Moldova” (American Chamber of Commerce in Moldova).

Consiliul de administrație este un organ colegial, compus din cinci membri, inclusiv președinte, doi vicepreședinți și doi membri. Aceștia deţin funcţii de demnitate publică prin numire, în conformitate cu Legea numărul 192, din 12.11.1998, privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Amintim că, în data de 9 septembrie 2021, Parlamentul a revocat în corpore, cei cinci membri ai Consiliului de administrație al CNPF.

Comisia Naţională a Pieţei Financiare este autoritate publică autonomă, responsabilă faţă de Parlament, care autorizează şi reglementează activitatea participanţilor pe piaţa financiară nebancară, precum şi supraveghează respectarea legislaţiei de către ei.

Olga Stăvilă
21/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii