Partidul Democrat invită PSRM și Blocul electoral ACUM la dialog și insistă pe anticipate

Julieta Savițchi
10/06/2019
Foto: Anticoruptie.md

Partidul Democrat a făcut o invitație publică la dialog pentru partidele parlamentare pentru „soluționarea crizei politice şi a blocajului juridic”. Invitația a fost lansată în cadrul unui briefing de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Acesta a declarat că PDM a discutat cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău și a tras concluzia că doar „prin dialog poate fi depășit blocajul politic în care s-a pomenit țara”. În același timp, Candu a precizat că formațiunea sa nu recunoaște Guvernul Maiei Sandu și acțiunile întreprinse de deputații PSRM și blocul ACUM din ultimele zile.

„Luând în considerare prevederile legale şi deciziile Curţii Constituţionale (CC), la ora actuală, suntem în blocaj juridic. Pe de o parte, CC spune că Parlamentul e dizolvat, sunt numite şi alegerile anticipate în septembrie, pe de altă parte, vedem deputaţi ce insistă pe anumite acţiuni. Toate aceste acţiuni sunt periculoase. Vreau să vă amintesc că noi toţi acţionăm în baza legii. Pentru funcţionarii statului deciziile CC sunt lege şi, dacă nu le îndeplinesc, sunt sancţionaţi. Credem că soluţii juridice sunt puţine sau deloc. Ne plac aceste decizii sau nu, dar singura autoritate în ţara noastră este CC”, a declarat vicepreședintele democrat.

Candu a precizat că PDM a desemnat o echipă condusă de Vladimir Cebotari pentru dialogul cu partidele din Parlament și că ideea de dialog a fost sugerată de către ambasadorii țărilor UE.

Julieta Savițchi
10/06/2019

Comentarii